Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δειλά βήματα ανόδου στις ευρωαγορές

Θετικό πρόσημο για τους περισσότερους δείκτες. Η προσοχή στα εταιρικά αποτελέσματα. Με βουτιά 4% πληρώνει η Societe Generale τις ζημίες του Q4. Θετικό πρόσημο για τα futures της Wall Street.

Θετικό πρόσημο καταγράφουν οι ευρωπαϊκοί δείκτες κι η προσοχή των επενδυτών επικεντρώνεται στα εταιρικά αποτελέσματα, ενώ αναμένουν παράλληλα σημαντικά οικονομικά μεγέθη τις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,57% στις 7.032 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,04% στις 3.688 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,34% στις 6.317 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει άνοδο 0,5% στις 8.275 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται χαμηλότερα κατά 0,27% στις 6.184 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει κέρδη 0,26% στις 16.687 μονάδες.

Συγκρατημένη άνοδο καταγράφουν και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών στη Wall Street, μετά τα υψηλά 5ετίας που άγγιξε χθες ο Dow Jones.

Η μετοχή της Societe Generale υποχωρεί κατά 4% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου. Η γαλλική τράπεζα ανακοίνωσε ζημίες που ξεπέρασαν ακόμη και τις απαισιόδοξες προβλέψεις της αγοράς. Στον αντίποδα, η γαλλική πετρελαϊκή Total ενισχύεται κατά 1% καθώς τα κέρδη που ανακοίνωσε για το τρίμηνο ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Πέραν των εταιρικών αποτελεσμάτων, οι επενδυτές αναθάρρησαν από την απροσδόκητη αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής στην ευρωζώνη κατά 0,7% τον Δεκέμβριο. Αναμένουν αργότερα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ.

Οι επενδυτές παράλληλα είχαν στραμμένη την προσοχή τους και στο διάγγελμα του Μπαράκ Ομπάμα (State of the Union), όπου ο Αμερικανός πρόεδρος, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι θα ξεκινήσει σύντομα τις διαπραγματεύσεις για τη δημιουργία ζώνης ελεύθερου εμπορίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v